FAQ

Vragen zorgverleners

Ik werk in de zorg, maar mijn partner niet. Komen wij dan ook in aanmerking voor een oppas? 
Zeker!

Ik werk in de zorg, mijn partner werkt thuis. Dit is niet goed te combineren met de zorg voor onze kinderen. Komen wij dan ook in aanmerking voor een oppas? 
Zeker!

Wij wonen niet in de stad Utrecht. Kan ik mij dan ook aanmelden? 
Zeker! Veel oppas-studenten wonen in de stad, maar er zijn ook aanmeldingen uit de regio. We doen ons best om voor de regio ook passende matches te vinden. Een match is niet gegarandeerd en het matchen kan ook iets langer duren.

Wanneer kan ik een match verwachten? 
We proberen direct te matchen, maar we kunnen een snelle match niet garanderen. Ook als u buiten de stad woont kan een match iets langer duren.
Let op: de matchmail kan ook in uw spambox belanden!

Maken jullie ook een planning wat betreft het oppassen? 
Nee, dit gaat in overleg tussen de Oppas en de zorgmedewerker. We matchen wel op beschikbaarheid, dus we hopen dat er samen een goede planning kan worden opgesteld.

Passen jullie ook op baby’s? 
Zeker, studenten geven aan of zij oppaservaring hebben met jonge kinderen. Wij kijken hier zorgvuldig naar tijdens het matchen.

Vragen studenten

Wat is het uurtarief? 
Het oppassen is op vrijwillige basis, om de zorgverleners een hart onder de riem te steken.

Ik weet mijn planning van de komende weken nog niet, kan ik mij alsnog aanmelden? 
Zeker! Alles in deze tijd is onzeker, wij snappen dit volledig. Belangrijk is dat je, wanneer je andere plannen hebt gemaakt of een ander baantje hebt gevonden, je je even bij ons afmeldt via de mail. Dan weten wij dat we jou niet meer kunnen inzetten.

Ik ben bang dat ik besmet raak tijdens het oppassen. Is dat terecht?
We begrijpen dat het spannend is om in deze tijd bij andere mensen in huis op te passen. Gelukkig worden zorgmedewerkers goed getest op het coronavirus. Iedereen die zich aanmeldt via deze website moet aangeven of hij of zij gezondheidsklachten heeft die gerelateerd kunnen zijn aan corona. Bij klachten wordt er geen match gemaakt.